Plaatsbeschrijving

Een plaatsbeschrijving ofwel staat van bevinding is een verplicht document dat aanwezig moet zijn bij iedere nieuwe verhuring.

Plaatsbeschrijving

Wat is een plaatsbeschrijving?

Een plaatsbeschrijving ofwel staat van bevinding genoemd. Dit is een verplicht document dat aanwezig moet zijn bij iedere nieuwe verhuring.

Hierin wordt de staat van eigendom tot in detail beschreven. Het vermeldt alle bijzonderheden, kenmerken en aanwezige schade, voorzien van de nodige foto’s. Duidelijkheid en transparantie, objectief gedocumenteerd, zijn een noodzaak voor huurder en verhuurder.

Waarom een plaatsbeschrijving?

Zonder plaatsbeschrijving is huurschade niet aantoonbaar en dus niet verhaalbaar!

Dit document dient deskundig te worden opgesteld, anders ontstaat er onduidelijkheid en ruimte voor discussie. Daar wordt niemand blij van. Met een kleine investering kan u zich een hoop kosten (vb. herstellings-, gerechts- en reinigingskosten) besparen.

Door een gedetailleerd verslag van de exacte toestand van uw eigendom, kunnen we aan het einde van de verhuurperiode de staat ervan vergelijken met de plaatsbeschrijving. Beide partijen weten waar ze aan toe zijn en eventuele schade is onweerlegbaar.

Een goede plaatsbeschrijving, is zorgeloos verhuren! Voorkom huurschade en discussies; dit kan al vanaf €125/p!

Na ter plaatse alle vaststellingen te hebben gemaakt, wordt het verslag volledig uitgewerkt in een duidelijke beschrijving met een uitgebreide fotoreportage.

De staat van bevinding wordt bezorgd aan de huurder en verhuurder en indien gewenst aan het registratiekantoor.

Download hier gratis de plaatsbeschrijving checklist

Wenst u meer informatie of een offerte? Contacteer me vrijblijvend!

Afspraak maken

Laat uw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Bericht verzonden!
Ik antwoord zo snel mogelijk op uw aanvraag.
Oops! Er liep iets mis.